Ludde hos tandläkaren





Bokade igår en tandläkartid åt Ludde då jag ett tag funderat på hur länge hans "fram-mjölktand" skulle sitta fastkilad framför den nya tanden som pressar på från under/baksidan. 
Har känts som om mjölktanden blivit fastare efter att den var jättelös för några veckor sen och även varit orolig för att han skulle få hål på framtanden som låg bakom... 
Hur som helst. 
Jag förklarade läget för Ludde, sa att jag inte trodde att dem skulle göra mer än att kolla om den nya tanden såg frisk ut, men om det var nödvändigt kanske tandläkaren skulle dra ut den gamla mjölktanden. 
Han var lite smånervös och sa hela tiden att han skulle skrika som en bebis, jättehögt om tandläkaren säger att han måste dra bort den. Och så skulle han knipa igen munnen jättehårt. 
Väl inne kom först tandsköterskan och kollade lite och tyckte det såg helt oki ut, men hon ville ändå att tandläkaren skulle kolla. 
Han kom in och satte sig för att kolla. Ludde var lite nervös och började ställa frågor om andra saker som fanns i rummet ist för att koncentrera sig.
 När han väl låg när sa tandläkaren att det var lika bra att dra ut den så den nya tanden får mer utrymme. 
Luddes ögon blev nu jättestora, men efter att jag suttit framför honom och pratat med honom en stund, sa att jag skulle hålla honom i händerna hela tiden, la han sig ner igen och fick en bedövningssalva på tandköttet runt den lösa tanden. 
Efter ett par minuter kände han inget alls och tandläkaren tog fram sin guldtång och drog till en gång. 
Ludde blev nu lite rädd och var på väg att sätta sig upp. Tandläkaren sa snabbt att tanden var borta, Ludde la sig igen så tandläkaren fick grepp om den igen och kunde dra bort den från sista "snöret".
Nu blödde Ludde ordentligt och han fick lite noja över det och ville ha vatten på en gång, genast helst igår. Han hann inte ens lyssna klart innan han hoppat av stolen och var på väg mot läkarnas handfat. Sköterskan fick stoppa honom och berätta att det fanns en mugg vatten vid stolen. 
Nu så... 
Ludde drack flera muggar och tyckte det kändes jättekonstigt. 
Nu fick han välja ett leksaksdjur ur en låda och det var betydligt svårare! 
Beslutsångest! 
Till sist hittade han en huggorm som han tog med sig, och tanden i en kista. :) 
I det stora hela, han var riktigt duktig!! 
<3






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

George Valentin - Förlossningsberättelse

Min livmoder

Ludde på simskola