Inlagd på avd.25


Det hela började igår.
Sov rätt dåligt o vaknade med migrän (för 3dje gången denna veckan)
Hade tid hos barnmorskan kl 10 på MVC så Andreas tog med sig Theo och stannade till på familjecentralen/öppna förskolan under tiden jag va på undersökning och tanken var att jag skulle gå till dem när jag var klar.

Väl på labbet togs det blodsocker, urinprov o blodvärde o det såg bra ut. Kom in till barnmorskan o jag berättade om veckan med konstant huvudvärk och flera migränanfall, flimmer för ögonen o en del oro från måndagens TUL.
Hon blev på en gång lite orolig över dessa symtom och ville då ta blodtrycket på en gång som visade 130/100 vilket var för högt.
Hon ringde först specialistmödravården för att rådfråga men det var upptaget så hon ringde då sin kollega vilket också hon tyckte det var bäst o ringa specialisten. Andra försöket kom hon fram till sjukhuset o dem ville ha in mig så fort som möjligt.

Barnmorskan skyndade att göra resten av undersökningarna och skrev en samanfattning.

Jag gick sen till Andreas på familjecentralen bredvid och berättade att jag skulle åka in varpå han tog med sig Theo hem för lunch ist för att vara kvar sista stunden.
Kuratorn var snäll o skjutsade in mig o var med mig hela tiden på sjukhuset.

Väl inne började dem med att koppla upp mig med CTG igen för att kolla bebisens hjärtrytm o rörelser. Det såg bra ut. Sen kollade dem blodtrycket igen o det va fort ganska högt.
Fick ta nya urinprover som såg bra ut men sen gjorde vi nytt ultraljud för att kolla flödet i navelsträngen o det var ok men mängden fostervatten var väldigt låg.

Man ska ha mellan 20mm-80mm o jag hade 20.6mm så det var precis på gränsen till för lite vilket gjorde dem mer oroliga igen.

Efter alla undersökningar o prover fick vi prata med läkaren. Han gav mig valmöjligheten att bli inlagd för närmare observation eller åka hem med blodtrycksmedicin o komma tillbaka nu idag på morgonen kl 09.
Jag valde att åka hem då det verkade vara ok ändå.

Kom in imorse o mätte trycket som då låg på 145/90 vilket återigen va högt.
Blev kopplad på nytt CTG i säkert 1 timme o der såg jättebra ut.
Men så fort vi började prata om huvudvärk, yrsel och ögonflimmer vart det återigen massa varningstecken.
Fick ta nytt urinprov som nu visade +1  i protein.

Väl vid lunchtid fick jag ny medicin för blodtrycket, försökte vila lite men trycket var då 140/98

Träffade läkaren och han sa nu att det var bäst att lägga in mig för observation.  Trycket är ostabilt, huvudvärk o yrsel o nu också påbörjad äggvita i urinen. Allt detta tillsammans med att bebis har låg vikt gör att OM något händer kan det gå väldigt snabbt p då är sjukhuset bästa stället att vara på.

Han gjorde därefter ett ultraljud för att se bebis läge vilket va oförändrat i säte. Han sa då att vi ev gör ett vändningsförsök i början på veckan. Sen kollade han mängden fostervatten o fick en bra bild som visade iaf 30 mm så det var skönt att det inte var fullt så lågt som dem trodde igår.

Så nu då... nu ligger jag på avd. 25
Andreas åkte hem runt 15 tiden för att avlösa min käre mor som va med Theo.

Nu för en stund sen låg trycket på 160/90 så då satte dem en infart i armen på mig, gav mig kvällens medicin o bad mig äta lite. Så nu väntar jag återigen på vad som komma skall...

Jag mår ok men inte så mkt mer än så.
Saknar mina killar oerhört mkt o det känns jättetungt att behöva sova borta såhär. Aldrig varit ifrån Theo mer än några timmar o aldrig en natt såhär... o nu är risken stor att det blir många dagar o nätter borta. 😭😢😭😢
Min lilla bebis! 💙❤💙
Han som för första gången natten till idag sov i sitt egna rum! Min lilla blir så stor!
MAMMA ÄLSKAR DIG!

så.. så ser läget ut... väldigt mkt ovisshet just nu så kan inte göra annat än o ta en timme i taget. Väntar nu på ett nytt CTG på bebis iaf som ska tas morgon o kväll...

Vad tror ni? Får vi ett novemberbarn som tänkt eller kan det bli ett oktoberbarn trots allt? 😊😍😚

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

George Valentin - Förlossningsberättelse

Min livmoder

Ludde på simskola