Graviditet nr 10


Nu är det måndagen den 10 april.
Vi är återigen gravida, fick veta det tisdagen den 7 mars.  Just nu är vi i v.10 vilket känns ok. Tvåsiffrigt är rätt skönt då man kommit över första tröskeln.
Var hos barnmorska förra veckan för inskrivning så det är nu gjort. Vi pratade om att ev ha lite tätare kontakt ett tag framöver för att landa i känslor och även få kontakt med kuratorn på kvinnokliniken på usö igen för att bolla tankar och känslor.

Fysiskt sett är denna graviditet annorlundan än dem 9 tidigare.  Jag mår illa hela tiden (vilket jag också gjort dem andra ggr ) men skillnaden är att jag iaf inte kräks dagligen. Denna gången kan jag räkna dem tillfällen det hänt på en hand och det känns konstigt. Annars är jag betydligt mer yr än tidigare. Blir lättare andfådd och kallsvettig, matt i kroppen. Vet inte vad det beror på men det känns lite annorlunda iaf. Visst sägs det att ingen graviditet är den andra lik men jag tycker att mina tidigare graviditet alltid startat på samma sätt. Illamående o kräkts dagligen o oerhört trött.
Men men får se hur det utvecklas.
Dessutom känns det redan som jag kan känna typ "svepande" rörelser i magen som också känns annorlunda. Säkert något helt annat men inget jag märkt tidigare.

Tankarna går lite upp o ner just nu. Det är inte länge sen David föddes och gick bort och kanske har vi ännu inte bearbetat allt helt färdigt ännu och just nu vågar man inte riktigt hoppas eller tro något alls men försöker behålla lugnet och vara fokuserad i nuet.

Får se också om remissen barnmorskan och min läkare skrev till specialistmödravården ang ultraljud OM dem tar in mig på tätare kontroller även där men det återstår att se.

Detta va lite tankar o känslor som jag sitter med just nu ang denna nya graviditeten ..

Annars är tankarna mkt åt att Theodor fyller 1 år på fredag! Det vankas storkalas vilket jag är lite nervös över men det går nog bra hoppas jag. 😊

Uppdatering kommer en annan dag  😊

UPPDATERING;

Idag är det torsdag den 13 april - dagen innan Theos födelsedag. Känns så absurt att det redan är ett år sen han föddes. Kan liksom fortfarande inte riktigt greppa att han blivit så stor men samtidigt ser jag ju nya framsteg hela tiden.

Vad gäller graviditeten går det framåt. Går in i v. 11 idag (enligt vårdcentralen kalender) Ringde till specialistmödravården igår för att se om dem fått remissen och vad dem kan tänkas erbjuda. Önskemålet är en regelbunden kontakt för att se att barnet växer som det ska och att jag inte öppnar mig i förtid.
Dem hade iaf fått in remissen men det hade inte blivit besvarad av en läkare så dem skulle återkomma till mig.

Jag mår fortfarande ganska kasst. Illamåendet sitter i hela tiden men kräks fortfarande inte ofta. Idag har jag dock oerhörd mensvärk så det känns lite jobbigt. Mkt tankar och känslor som väller upp.
Redan svårt att dölja magen då den oftast känns stor o hård.
Tröttheten är påtaglig och jag har känt mig oerhört mer känslosam sista veckan. Som en klum i halsen o kännt mig nära till gråt utan någon speciell anledning.

Imorgon står det storkalas på schemat så får se hur/om jag lyckas dölja magen på något sätt då det fortfarande känns tidigt att prata om. Får se vad som händer.
Ska bli spännande och se hur Theo reagerar på allt och alla. Hoppas det går bra iaf. 😊

UPPDATERING;

Idag är det onsdag den 19 april
Idag åkte vi in till kvinnokliniken för ett ultraljud pga blödningar förra veckan/helgen.
Allt såg jättefint ut och bebis sprattlade som bara den. Tyvärr var det slut på papper i maskinen så fick inte med oss någon bild men det va skönt att se att det än så länge växte på bra och tidsenligt. Enligt kalendern är vi i v.10+6 men blev backade  till 10+3 så det va ingen stor skillnad.
Det kändes jätteskönt iaf och få se liten. 😊
Väl hemma hade jag fått brev från sjukhuset med en tid till kuratorn i slutet av april så nu är även det på gång igen.
Väntar fort på tid till specialistmödravården men hoppas jag slipper vänta alltför länge iaf.
Men men.. nu ska jag bara försöka slappna av, njuta av minnesbilderna och vänta på nästa läkarbesök.  😊😁

UPPDATERING;

Idag är det söndag den 23 april

Tog en bild av magen idag. Känns som om den växt snabbare denna gången.


Enligt ultraljudet i onsdags är min veckostart nu på söndagar ist för torsdagar så idag gick vi in i V. 12
Känns fortfarande osäkert hela tiden då jag får återkommande småblödningar och magsmärtor. Dessutom är jag också mkt mer känslosam på alla möjliga sätt.

Har nu dem senaste dagarna också haft väldig ont i halsen vilket känns påfrestande. Ingen ork i kroppen o bara matt.
Helgen blev för övrigt inte som planerad så kanske därför också som liften gick lite ur...
Ska inte skriva så mkt mer just nu.
Dagarna går, jag mår som jag gör och just nu väntar jag mestadels bara på svar från specialistmödravården om dem kan hjälpa mig på något sätt med tätare kontroller.

Hoppas ni haft en trevlig helg. 😊


UPPDATERING;

Idag är det söndag den 30 april och enligt Ul går vi in i vecka 13 idag (12+0)
Känns oerhört skönt o ha kommit hit. Största risken minska från o med nu men kommer ändå inte helt slappna av helt än på ett bra tag.
Senaste veckan har varit tuff. Har haft slut på Lerigan comp sedan mitten av veckan o faktiskt inte beställt nytt recept så illamåendet har varit betydligt värre o jag har kräkts en del mer igen.
Tänkte jag skulle klara mig utan medicin men får kanske tänka om igen.
Magen växer mer o snabbt så svårt o dölja den. Det är redan tungt och stelt då jag fått foglossning igen. Bara det o resa mig från soffan gör ont i höfterna så det strålar ner i benen o samma sak om jag tex står på ett ben när jag ska ta på mig strumpor. Pust...
Även yrseln är mer påtaglig om jag slarvat med att äta eller dricka regelbundet.

Var hos kuratorn i torsdags vilket var välbehövligt. Bara prata om känslor o tankar som just nu är väldigt påtagliga så jag inte håller saker inne. Fick en ny tid till henne om 4 veckor.
Har dock ite fått någon tid till specialistmödravråder än men hoppas på ett brev till veckan annars får jag kanske ringa dem igen o fråga vad som händer.

Förhoppningsvis blir nästa uppdatering efter ett nytt Ul.  😊


UPPDATERING;

Idag är det lördag den 6 Maj.
I torsdags ringde läkaren från kvinnokliniken/specialistmödravården som jag hade när David föddes. Fick nu äntligen obduktionsrapporten som vi väntat på. Dock var det inte det svaret vi trodde vi skulle få.
Proverna på barnet visade inga som helst fel. Det synliga på huvudet var en påbörjad process av att han dog några dagar i magen innan han föddes.
Däremot hittade dem blödningar i moderkakan som kunde varit anledningen men också dem kunde uppstått när David gick bort eller under förlossningen. Så, absolut inga klara besked fanns att få.
Det var riktigt svårt att ta in det faktiskt. Visste inte alls hur vi skulle förhålla oss till det, för om det inte fanns några fel, varför hände det då?! :/
Nu har det fått sjunka in några dagar och man börjar väl iaf acceptera läget som det är. Finns det inga svar så gör det inte. Dem var ju iaf villiga att leta ordentligt o göra alla prover och undersökningar som var möjliga.

Under samtalet kom vi också in på denna graviditet. Hon hörde jag blivit remitterad till dem för extra kontroller vilket hon tyckte var helt förståligt o rimligt så jag fick en tid till henne dagen efter.

Kom in på UL i fredags 13.30 o fick se lilla bebis hjärtslag och allt sprattel 😍😍 så förälskad!! ❤❤ hon gick igenom varje del av kroppen, visade att navelsträngen pulserade o pumpade blod och allt såg jättefint ut.


Så nu i helgen går vi in i v.14 (13+0)
Kom överrens om att jag kommer in igen om 2 veckor, sen RUL runt v.18 o sen igen 2 veckor efter där för avstämning om vi ska fortsätta göra tillväxt UL o även fler mätningar av livmodertappen för att jag inte ska öppna mig i förtid.
Känns så skönt att dem ändå tycker det är rimligt nu att dem har lite extra koll. Om bara för att lugna mina tankar o känslor.
Vet ju att det inte går att göra så mkt mer o det finns inga garantier även om det ena dagen ser bra ut, men känns ändå väldigt skönt med en närmare kontakt.

På återseende 😊😍

UPPDATERING;

Idag är det söndagen den 21 Maj.
Allt rullar fortfarande på och vi har nu gått in i v.16
Kan tycka att jag ibland känner rörelser vilket lugnar emellanåt och även att delar av magen blir hårt eller stramare.
Blir mkt lättare anfådd och foglossningen spökar mer o mer.
På tisdag ska jag tillbaka på UL för att se hur den lilla växer, om det finns tillräckligt med fostervatten och mäta livmodertappen/livmoderhalsen (?) för att kolla att jag inte öppnar mig i förtid.
Är nervös men samtidig väldigt nyfiken på att se mini igen.
Magen växer och vågen tickar uppåt vilket gör mig lite smånojig fast jag försöker tänka att det får bli som det blir.


Stod o diskade och råkade skvätta ner mig med vatten o hämtade en ny t-shirt men insåg att den inte passade så bra längre. 😉😁😂
Så på tisdag ska jag först träffa kuratorn igen och direkt efter det är det UL. Nästan så jag tycker dem borde lagt tiderna tvärsom men men..
Får se hur det går.
Uppdaterar igen efter UL.

Hade bra sålänge 😚

UPPDATERING;

Kunder inte hålla mig! Idag är det måndagen den 22 Maj kl. 07.55 och precis nyss kunde jag för första gången höra bebis hjärtljud och inte bara höra det tyst o svagt utan jättetydligt!  154 slag/min!
Så skönt o härligt att det tickar på för fullt!!
Enligt många som gärna testar teorier för vilket kön barnen har, är killarnas hjärtfrekvens ofta lägre och tjejernas lite högre så nu blir man ju såååå nyfiken!! 😍😍😍

På återseende! 😚

UPPDATERING;

Idag är det onsdag den 24 maj.
Igår var jag på UL igen och allt såg jättefint ut fortfarande 😁
Var nyfiken, spänd, nervös, förväntansfull, rädd men allt släppte så fort jag såg bebis röra på sig. Den sprattla runt o vinkade.
Även livmoderhalsen såg fin ut, inte något tecken på att jag kommer öppna mig i förtid.
Så det var skönt o se/höra att det såg fint ut fortfarande.
Blev dock inga foton denna gången vilket var lite trist.. men men... next time 😉


Fick även tiden till RUL den 16 juni. 😊

Försöker nu bara njuta o ta dagarna som dem kommer 😊


På återseende 😚

UPPDATERING; 

Idag är det söndagen den 28 Maj så idag går vi in i V. 17 
Känns som om dem sista veckorna sprungit iväg väldigt fort o det känns både skönt o trist. Önskar jag kunde slappna av lite mer o försöka njuta dagarna men inte alltid lika lätt. 
Lyssnar på hjärtljuden lite då o då vilket känns skönt o kunna göra. 
Även känt några fler rörelser o det är något jag längtar mer efter. 

Den 16 Juni är det RUL inbokat så dagarna räknas ner nu för att få hälsa på liten igen. 
Hoppas på att få några fina foton med hem då. 😊 

En del vet redan nu att det är en till på gång o ja, det är svårt att dölja då 
Magen växer på snabbt 😍 



På torsdag 1 Juni är det Davids BF dag vilket känns konstigt. Han skulle fötts när som helst men ist är han i himlen nu med alla sina syskon o här sitter vi nästan halvvägs med ett nytt syskon i magen.
Hade precis gått in i V.19 (18+1) när David föddes så ju närare vi kommer där känns lite obehagligt men samtidigt skönt att vi redan nu kommit så långt. Mkt tankar o känslor såklart o jag hoppas oron snart ska släppa...

Hoppas, längtar och väntar 😍

På återseende 😊🌼🐉

UPPDATERING;

Idag är det lördag den 3 Juni.

Torsdagen gick förbi med lek på öppna förskolan, hem o sova för Theo, sen upp på marknad på stan o träffa vänner.
Supermysigt och det var skönt att ha saker att göra men samtidigt fanns David i tankarna hela tiden.
Imorgon går vi in i V.18 (17+0) så det är fortfarande idag 9 dagar kvar tills vi gått lika länge som vi gick med David. Känns fortfarande rätt konstigt att vi redan snart är där igen. Skönt men konstigt då det ändå gått så fort.
Det är nu 13 dagar kvar till RUL och det är väldigt blandades känslor inför det. Nervöst,  spännande, roligt, mysigt, skrämmande etc...
När jag blir nervös, får ont i magen av olika anledningar, tänker för mkt, blir rädd osv är det också väldigt skönt att h en Hjärtljudsmonitor hemma för det känner jag lugnar mig emellanåt.
Hjärtljuden ligger mellan 150-160 så det känns skönt o kunna ligga o lyssna på ibland.

Snart vaknar Theo o då tar vi en promenad till affären för att handla lite inför middagen - TACOS! 😁😁

Hej svejs 🐒🐒🐒


UPPDATERING;

Idag är det tisdag den 6 juni. Sveriges nationaldag!
Hur har ni firat? Andreas jobbade så Theo och jag åkte in till kyrkan som ställt till med stort gardenparty. Där träffade vi bla mormor och morfar. Jättemysigt!

Både igår o idag har jag kännt sammandragningar vilket varit lite olustigt tidigt men försöker då bara ta det så lugnt som det går. Sen rör sig bebis mellan varven så det känns ju bra. 😊
10 dagar kvar till RUL 😊

Lite typiskt att jag har samma klänning på mig denna veckouppdatering men den är helt klart skönast just nu så den tvättas var o varannan dag nu för att jag vill ha den typ jämt 😉😁😊



Nu är det strax läggdags. Denna mamman är helt slut efter en lång dag i solen. 

Ta hand om er. 

UPPDATERING; 

Idag är det tisdag den 13 Juni o i helgen gick vi in i v.19 så igår hade vi gått lika länge som vi gjorde med David (18+1) 
Känns bra att vi kommit längre om så bara en dag än så länge men ändå. 
Samtidig känns det konstigt att vi redan kommit hit då det inte alls känns så länge sen David föddes.  :/ 

På fredag väntar RUL vilket känns väldigt spännande. Ska försöka hålla mig denna gången och inte ta reda på om det är en flicka eller pojke därinne. Vill uppleva överraskningen på BB också så ska verkligen försöka att hålla nyfikenheten i styr.. 😊
Får dock se hur det går med det. 😉😊

Annars är jag väldigt trött om dagarna, fogarna bökar en del o illamåendet har varit något värre senaste veckan.
Bebis hjärtljud ligger fortfarande allt mellan 145 - 165 slag/min o vissa dagar känner jag mer rörelser igen så alla tecknen känns betryggande.  😁😊😍
Idag kunde jag dessutom se några små sparkar på magen. 😍

På återseende 😊😁😊

UPPDATERING;

Idag är det söndag den 18 Juni

I fredags var vi på RUL (rutinultraljud) o fick se lilla liten igen.
Allt såg jättefint ut! Så skönt! Blev dock backade 1 vecka så idag går vi in i V.19



Vi blev daterade till den 18 Nov så får se hur nära vi kommer denna gången.

Igår var vi allihop iväg på promenad till kyrkogården för att hälsa på hos David o promenaden tog ut sin rätt på mig. Vart svimfärdig flera ggr så det svartnade för ögonen o höfter, ryggen o magen kändes blytunga. Så när vi väl kom hem på kvällen kunde jag knappt röra mig. Bebis vart extra sprallig o jag kunde både se o känna flertal duttar. 😁😀😁😍😊😄
Det är verkligen en fantastisk känsla!

Så nu är vi alltså alldels strax halvvägs genom vår 10:de graviditet. Känns fortfarande nervöst men alla små positiva tecken känns bra.

Hej hej så länge 😍😊😁







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

George Valentin - Förlossningsberättelse

Min livmoder

Ludde på simskola